Nidar Påskemarsipan

Påskemarsipan er en del av påsketradisjonene for mange, og hører med i påskeegget.

Helt siden Nidar åpnet fabrikken i Trondheim i 1915, har vi laget marsipan.  For mange nordmenn hører søtsaker naturlig med når man koser seg i påsken, og påskeegget er et fast innslag for mange. For nordmenn flest har også Nidars Påskemarsipan blitt en påsketradisjon.

To tredjedeler spiser Påskemarsipan hver påske, og 40% av dem som spiser påskemarsipan sier de ikke kan se for seg påsken uten! Til påske spiser nordmenn 23 millioner av Nidars påskefigurer i marsipan og sjokolade, hvor litt over fire millioner er gule påskekyllinger. Nordmenn fortærer nesten like mange marsipanegg som Kolibriegg, og nesten 850 kilometer med marsipanpølser og Kolibristenger. Hver nordmann spiser i gjennomsnitt 4,5 marsipanfigurer hver i påsken.

Egget som påskesymbol

Påskeegget, og særlig tradisjonen med å fylle påskeegg med godterier, er en viktig tradisjon for mange. Men hvorfor er egget et påskesymbol? Det kan du finne ut av her. 

Påskeaktiviteter for familien

Påskeaktiviteter som dekorering av egg eller eggjakt er viktige påsketradisjon for mange. Her finner du noen gode tips!

Påskemuffins med sjokolade

Husk å lage påskemuffins med sjokolade når du skal nyte flere fridager, gode bøker og påskekos. Mange nyter påsken med ski, fjell, påskesol og påskegodt. Om du skal på fjellet, være hjemme, eller ved sjøen i påsken kan det kanskje friste med påskemuffins? Disse sjokolademuffinsene, som TORO har laget, er pyntet med Nidar påskemarsipan.

Se hele oppskriften her