Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

De aller fleste av Nidar-produktene lages på Nidar-fabrikken i Trondheim. I enkelte tilfeller der vi ikke har riktig produksjonsutstyr, samarbeider vi med andre europeiske godteriprodusenter om å lage disse produktene. Vi ønsker ikke peanøtter i fabrikken av allergenhensyn, og eventuelle produkter som inneholder peanøtter produseres derfor eksternt.

Dette varierer fra produkt til produkt. Alle allergener er uthevet på baksiden av emballasjen. I tillegg finner du også oversikt over hvilke allergener de ulike produktene våre inneholder i vår  allergentabell her. 

I november 2018 endret vi rutiner ved produksjonslinjen for formstøpt sjokolade. Tidligere glutenfrie produkter produsert på denne linjen kan etter denne datoen inneholde spor av gluten. Merkingen endres derfor på Stratos, Nidar Melkesjokolade, Smørbukk Storplate, Lakrisgutta Storplate og andre formstøpte sjokolader.

De av produktene i vårt løsvektsortiment som er fri for både melk, gelatin, karmin og bivoks er Laban Minimenn, Bazinga, Salte Skaller, Salt Salmiakkar, Panda lakris, Panda Salmiakk og Mintknask. De finnes i Nidar Smågodt hos Coop.

Moderat inntak av lakrisprodukter er ikke farlig. Imidlertid kan høyt inntak av glycyrrhizin, som finnes i lakris, øke blodtrykket samt være skadelig for foster. Gravide og personer med høyt blodtrykk bør derfor være varsomme med høyt inntak av lakris. I følge et EU-direktiv bør personer med høyt blodtrykk spise maks 100 mg glycyrrhizin per dag. Dette tilsvarer følgende av Nidars produkter per dag:

· 83 g Nero
· 125 g Skipper
· 3330 g Doc`original eller
· Doc’ honning lakris
· 79 g IFA
· 99 g store IFA sukkerfri
· 80 g Panda lakris pose
· 80 g Panda Pepe lakrisstenger

Anbefalinger som gjelder inntak av lakris i graviditeten, finnes i kostholdsrådene for gravide på Matportalen.

I vår allergentabell finner du oversikten over alle våre glutenfrie produkter.Toggle Content

I løpet av de årene Nidar-fabrikken har laget godteri og sjokolade, har vi laget hundrevis av produkter. Dessverre har flere av dem forsvunnet ut av butikkhyllene i årenes løp. Når nye produkter kommer til, må noen ut, og det er stort sett de produktene med lavest salg som mister sin plass i butikkhyllen. Uten butikker å selge til, er det dessverre ikke noen vei utenom sanering. En sjelden gang hender det at vi relanserer et produkt, men dette skjer nesten aldri ettersom det stort sett er for lavt salg som er årsaken til at et produkt utgår.

Nidar får svært mange henvendelser om sponsing, og må dessverre si nei til de fleste. Dersom du likevel ønsker å søke om sponsing, må det gjøres til vår forbrukerservice. Merk at vi har strenge retningslinjer for markedsføring mot barn og unge, og sponser derfor ikke barnearrangementer.

I Nidar har vi gjort et stort arbeid med å fjerne palmeoljen i våre produkter. Vi bruker ikke lenger palmeolje på Nidar-fabrikken, og alle produktene som lages der er palmeoljefrie.

Smågodtbiten Maoam Kastanjer, som inngår i Nidar Smågodt, er produsert eksternt. Det er den eneste biten i vårt sortiment som inneholder palmeolje. Palmeoljen som kjøpes til Maoam Kastanjer er sertifisert og bærekraftig.

Nidar har ingen egen nettbutikk, men det finnes en rekke butikker som selger våre produkter. Du finner dem for eksempel på kolonial.no.

Alt vi lager på Nidar-fabrikken er underlagt strenge krav til kvalitet, fra råvare til ferdig produkt. Det gjelder også emballasjen. I tillegg til at emballasjen skal beskytte produktet og være næringsmiddelvennlig, tar vi også hensyn til at vi ikke belaster miljøet mer enn nødvendig.

For sjokolade, kjeks og andre matvarer som inneholder fett, er plast den best egnede emballasjen. Papiremballasje er dessverre ikke egnet til oppbevaring av sjokolade fordi denne fettinnholdige produkter vil harskne etter kort tid dersom de kun er beskyttet av papir. Vi forsøker å unngå dobbel emballasje, samt å velge emballasje som kan gjenvinnes til våre produkter. For våre produkter er det derfor et bedre miljøvalg å benytte ren plast. Da kan vi benytte så tynn emballasje som mulig, og emballasje som kan gjenvinnes med plastavfallet.

Alle våre produkter er merket med informasjon om hvordan de skal resirkuleres, Med unntak av papiret på Smørbukk karameller, kan all vår emballasje sorteres med plastavfallet. Følg pliktogrammene på emballasjen om du er i tvil.

All emballasjen vi bruker til Nidars produkter er godkjent til bruk på næringsmidler. Plasten er nøye utvalgt, og den er trygg å bruke i kombinasjon med mat. Plastemballasjen inneholder ikke bisphenol A eller ftalater.

Nidar-produkter selges først og fremst på det norske markedet. Enkelte produkter selges i Sverige og Finland, og flere kan kjøpes på tax-free. Dersom du ønsker å kjøpe sjokolade og godteri fra Nidar fra utlandet, kan vi anbefale norskmat.com, som er en nettbutikk som selger og sender produkter til utlandet.

nidar.no bruker informasjonskapsler, også kalt cookies, for å forbedre nettstedet vårt og gjøre vår digitale kommunikasjon mer relevant for deg som mottakere. De norske Orkla-selskapene, hvor Nidar inngår, deler ansvaret for behandlingen av personopplysningene dine. Vi behandler dem på en sikker måte, og på orkla.no kan du lese mer om hvordan informasjonen brukes.