Vill

I Vill har vi troa på at rene gode smaker fra naturlige råvarer gir den desidert beste smaken. Derfor har vi putta inn mer av de gode ingrediensene i den nye sjokoladen vår: mer kakao, masse melk, nøtter og bær. 

Vill mørk melkesjokolade. Det beste fra naturen.

Vill mørk melkesjokolade

Om det skal bli godt må man ikke være knipen! Vi vil lage skikkelig godt godteri, som både smaker digg og er bedre for kroppen. Det må ikke være enten eller, mener vi. Det ble starten på Vill Mørk Melkesjokolade og Vill fruktkjerner.

Vill mørk melkesjokolade er en melkesjokolade med mer kakao og masse norsk melk. Med så mye av disse gode ingrediensene er det mindre plass til sukker. Derfor har faktisk Vill mørk melkesjokolade 40 % mindre sukker enn andre melkesjokolader.

Vill fruktkjerner

Vill Bringebær og Blåbær er fruktkjerner laget med ekte frukt og bær, dekket med mørk sjokolade. Fruktkjernen er laget med 58 % frukt- og bærkonsentrat og naturens eget geleringsmiddel pektin.

Fruktkjernene i Vill Bringebær inneholder en bærkonsentrat tilsvarerende 12 gram bringebær per 100 gram fruktkjerne. I tillegg til bringebær inneholder kjernene juice og puré fra eple, tranebær og sitron. I Vill Blåbær inneholder fruktkjernen bærkonsentrat tilsvarende 8 gram blåbær, samt juice og puré fra eple, bjørnebær og sitron.

Fruktkjernene er dragert med mørk sjokolade som har en kakaoandel på 56 %. Sjokoladen inneholder ikke melk.

Vill Bringebær er fruktkjerner dekket med mørk sjokolade
Kakaobønner i sekk

Vår filosofi

For oss er det ikke bare viktig at det vi lager er bra for deg som skal spise Vill, men også at de bidrar til å lage sjokoladen vår har det bra. En av hovedingrediensene i Vill er kakao. Det er ikke akkurat noe som vokser på trær her i Norge. Selv om mesteparten av produktene våre blir produsert i Norge, er det vanskeligere å passe på at de som dyrker kakaoen vår har det bra. Derfor samarbeider vi med UTZ og kjøper kakao som er dyrket med hensyn til mennesker og miljø. Dermed bidrar vår handel av kakao til at de bøndene vi handler fra får bedre levevilkår. I tillegg støtter Vill bøndene i Marahoué i Elfenbenskysten, slik at de får mer igjen av avlingene sine og bedre levevilkår for seg og familiene sine.

Vill - en helt ny sjokoladeserie fra Nidar