Ofte stilte spørsmål

Troika - Trippel nytelse

Med sine tre deilige lag av bringebærgelé, trøffel og marsipan, dekket av mørk sjokolade er Troika den ultimate nytelsessjokoladen.

Helt siden nordmenn fikk smake denne konfekten av en sjokolade for første gang har måten å spise Troika på vært en helt egen seanse for mange, og dedikerte Troika-spisere har ofte egne spiseritualer. Noen foretrekker å dele sjokoladen i små biter, og spise én og én bit. Andre spiser helst sjokoladetrekket først, deretter resten av sjokoladen – lag for lag.
En tredje favoritt er å spare geleen til slutt.

Historien bak Troika

Troika har hatt en affære med det norske folk helt siden sjokoladen første gang så dagens lys i 1939. Den gangen het sjokoladen Geletrøffel, oppkalt etter to av sine tre lag,

Mange år senere ble Tore Bakke ansatt som salgssjef i Nidar. Han syntes at Troika var så spesiell at den fortjente et mer eksotisk navn. På den tiden hadde flere av de andre godteriene til Nidar eksotiske navn, som spilte på andre land og kontinenter. Derfor ble det naturlig for Bakke å velge et navn fra en annen kultur. Han landet på det russiske ordet Troika, som betyr «tre» eller «trespann», og sjokoladen fikk dermed navn etter sine tre fristende lag.