Ofte stilte spørsmål

Stratos

Sjokoladen som får deg til å boble av glede!

Stratos’ viktigste ingrediens og største hemmelighet er luftboblene i sjokoladen.
Den luftige melkesjokoladen smelter lett på tungen, 
og har vært blant nordmenns sjokoladefavoritter siden den ble lansert i 1936.

En gledesspredende blå ku er kjennetegnet til Stratos. Stratos-kua elsker selvfølgelig Stratos,
og synes luftig sjokolade som smelter på tunga er det aller beste som finnes!

Bli kjent med Stratos-kua

Stratos-kua sprer bobler av glede hvor enn den går.
Møt Stratos-kua i denne reklamefilmen. Søt, eller hva?

Hvordan-lages-Stratos_bilde_bare-sjokolade

Hvordan lages Stratos?

Det er mange som lurer på hvordan Stratos lages. Detaljene er hemmelige, men noe kan vi selvsagt røpe…

Først støpes et sjokoladeskall, deretter fylles det med porøs sjokolademasse fra ”Stratos-kanonen”, som er navnet på vår hemmelige prosess for fremstilling av porøs sjokolademasse.

Det som er så unikt med nettopp vår kanon, er at den lager bobler i ulike størrelser. Det gjør ingen andre godteriprodusenter, verken i Norge eller i utlandet. I kanonen blir det blåst luft inn i sjokolademassen, som deretter kjøles ned. Nedkjølingen medvirker til at boblene i massen beholdes.

Til slutt støper vi bunn på sjokoladen, og pakker sjokoladene i folie før de legges i esker.

Historien bak Stratos

I 1936 ble Stratos lansert som en ny og annerledes sjokolade. 
Den luftige sjokoladen kostet 25 øre da den kom.