Doc’

Doc' har vært godt for halsen i mer enn 40 år. På grunn av innholdet av mentol virker Doc' lindrende på sår hals, hoste og tett nese. Doc' finnes i pose med smakene Original, Eukalyptus, Honning-lakris, Mentol og 3 x Sitrus. I tillegg finnes serien Doc’ Trippel Effekt som inneholder ekstra mye mentol i smakene Ingefær og Mentol & Honning.

Når vi nordmenn har vondt i halsen eller bare vil ha noe godt, spiser vi gjerne Doc’. Doc’ er kjent for å være god for halsen samtidig som pastillene smaker godt. Kombinasjonen av god smak og lindrende effekt gjør Doc’ til en svært populær pastill. Hvert år spiser vi nærmere 200 millioner Doc’ her til lands!

Doc’ inneholder mentol, som er en lindrende ingrediens med gode effekter. Mentol er kjent for å lindre både sår hals og hoste og bidrar i tillegg til å åpne opp tett nese. Serien Doc’ Trippel Effekt inneholder ekstra mye mentol og hjelper derfor spesielt godt når du er forkjølet. Doc’ Halslinser kom på markedet første gang i 1970. Dagens Doc’ er et resultat av vellykkede fusjoner mellom det som den gang het Halslinser i pose, Doc’ Eucalyptus i eske og Hvit Mentol i eske. De tre variantene ble samlet under merket Doc’ Halslinser tidlig på 1990-tallet.

I dag lages Doc’ Halslinser på et av de mest avanserte anleggene på Nidars fabrikk i Trondheim. Halslinsene består av to lag; kjerne og skall. Kjernen lages ved at de ulike ingrediensene kokes sammen til en masse som eltes, før den strekkes og formes til drops. Deretter legges dropsene i en trommel, hvor de blir sentrifugert mens det tilsettes en flytende masse som danner skallet på pastillene.