Mokkabønner

Mokkabønner er ett av Nidars aller eldste og mest klassiske produkter fra i 1917. Den mørke sjokoladen er iblandet velduftende kaffe, som gir en rik og fyldig smak. Både kakaoen og kaffen i Mokkabønner er UTZ-sertifisert, og og dyrket med hensyn til mennesker og miljø.

Nidars Mokkabønner er en populær, liten sjokolade med smak av kaffe. Sammen med Sfinx og Kremtopper utgjør Mokkabønnene Nidars konfekttrio.

Mokkabønnenes historie

I tiden mellom første og andre verdenskrig var det flere norske sjokoladeprodusenter som kunne tilby Mokkabønner. Både Nidar, Bergene, Asola og Erbe hadde mokkabønner i sine sortiment. Alle disse selskapene fusjonerte senere med Nidar, og Mokkabønner har fremdeles en naturlig plass i Nidars sortiment. Bergene var først ute med sine Mokkabønner som ble lansert i 1917, mens Nidars kom i 1924. Den gang fantes de bare i løsvekt og i 1926 var kiloprisen for Mokkabønnene 5,40 kr.

Inspirert av det eksotiske

Mokkabønnene har smak av kaffe og form som en kaffebønne. Opprinnelsen til navnet finner vi trolig i byen Mocha, som inntil 1800-tallet var Yemens viktigste havneby og kjent for sin kaffeeksport. Mokkabønnene har alltid hatt et design inspirert av det eksotiske. Både Nidar og Bergenes varianter var preget av afrikanske eller arabiske elementer. Den afrikanske damen på pakken stammer opprinnelig fra Bergenes designversjon, mens Nidars første eske var arabisk inspirert.

Etter sammenslåingen mellom Nidar og Bergene i 1980 ble Bergenes design videreført fordi Bergenes Mokkabønner kunne vise til de beste salgstallene, spesielt på Østlandet hvor Nidars markedsandel var begrenset.

100 år

I 2017 feiret Mokkabønner 100-årsjubileum. Nidar-fabrikken markerte 100-årsjubileet med å vise frem Mokkabønnenes historie, og kledde eskene i et utvalg av sine tidligere design.

Mokkabønner produkter: