Mokkabønner

Mokkabønner består av mørk sjokolade, smaksatt med kaffe og formet som kaffebønner. Disse er ett av Nidars aller eldste og mest klassiske produkter fra i 1917. Både kakaoen og kaffen i Mokkabønner er Rainforest Alliance-sertifisert, og dyrket med hensyn til mennesker og miljø.

Mokkabønnenes historie

I tiden mellom første og andre verdenskrig var det flere norske sjokoladeprodusenter som kunne tilby Mokkabønner. Både Nidar, Bergene, Asola og Erbe hadde Mokkabønner i sine sortiment. Alle disse selskapene fusjonerte senere med Nidar, og Mokkabønner har fremdeles en naturlig plass i Nidars sortiment. Bergene var først ute med sine Mokkabønner som ble lansert i 1917, mens Nidars kom i 1924. Den gang fantes de bare i løsvekt og i 1926 var kiloprisen for Mokkabønnene 5,40 kr.

Mokkabønnene er smaksatt med kaffe og har en form som en kaffebønne. Opprinnelsen til navnet finner vi trolig i byen Mocha, som inntil 1800-tallet var Yemens viktigste havneby og kjent for sin kaffeeksport.

100 år

I 2017 feiret Mokkabønner 100-årsjubileum. Nidar-fabrikken markerte 100-årsjubileet med å vise frem Mokkabønnenes historie, og kledde eskene i et utvalg av sine tidligere design.

Mokkabønner produkter: