IFA

IFA er den klassiske operapastillen fra 1930, signert av den kjente norske operasangeren Ivar F. Andresen. Mer enn 80 år senere er IFA fremdeles en populær pastill.

Den aller første IFA-pastillen ble lansert av det som den gang var sjokolade- og sukkervareprodusenten ASOLA i 1930. Den gangen kom pastillen i svart eske og med smak av søt lakris. Den var så populær at det etter hvert oppstod behov for å lansere en ny variant. Da kom den IFA-pastillen vi kjenner i dag; salte lakrispastiller i hvit eske. Den salte varianten ble nordmenns favoritt og er fremdeles en av Norges mest solgte pastillesker.

IFA pastillen har fått navnet sitt fra den verdenskjente, norskfødte operasangeren Ivar Fridtjof Andresen, som har gitt sin anbefaling av pastillen på den originale esken:

Blandt dens fornemste egenskaper er først og fremst den, at den forebygger tørrhet i hals og svelg. Jeg kan paa det varmeste anbefale denne pastill til sangere, talere, røkere og sportsmenn”.
Ivar F. Andresen, Dresden N. 5-11-30.

 

Ivar F. Andresen ble født 27. juli 1896. Han var den største norske operasangeren på 1900-tallet og gjorde suksess både i innland og utlandet.