Her finner du de viktigste årstallene i Nidars historie, og en oversikt over når våre merkevarer ble født.
Sjokoladefabrikken grunnlegges av Emil Nilssen. Først under navnet Munken Chokoladefabrik A/S, men byttet etter kort tid navn til Nidar Chokoladefabrik A/S.
Produksjonen er i full gang. Jule- og påskemarsipan er en viktig del av sortimentet. Samtidig lanseres Gullbrød av Bergene Chokoladefabrik, som senere skulle bli en del av Nidar.
Mokkabønner blir til. De første årene selges Mokkabønner kun i løsvekt. I 1926 var kiloprisen for Mokkabønnene 5,40 kr.
Kremtopper blir til.
Pastillprodusenten ASOLA lager IFA for første gang. ASOLA ble senere en del av Nidar.
Smørbukk blir til.
Etter en rekke små og store lufteksplosjoner finner produktutviklerne på Nidar den perfekte resepten, og nordmenn får for første gang smake porøs sjokolade: Stratos.
Mokkatrøffel blir til.
Krokantrøffel blir til.
Cuba lanseres.
Sfinx lanseres.
Troika blir til. Opprinnelig ble sjokoladen lansert under navnet Gelétrøffel, det var først i 1971 at nytelsessjokoladen fikk navnet Troika, oppkalt etter sine tre lag.
Lakrissjokoladen Nero lanseres.
Krembanan blir til. Nidar-fabrikken går til innkjøp av en spesialmaskin for pakking av sjokolader «med bøy på». Den dag i dag er det den opprinnelige maskinen som brukes når vi pakker Krembanan.
Crispo lanseres.
Caramello blir til.
Knott blir til.
Laban ser dagens lys. Det var Kiellands som opprinnelige lagde de søte små seigmennene, da under navnet Seigmenn. I 1983 fikk de søte gelémennene navnet Laban, etter en nasjonal navnekonkurranse.
Doc’ Halslinser blir til hos Lorentz Erbe. Samme år slo Lorentz Erbe og Nidar seg sammen, og noen år etter kom halslinsene til dropsanlegget på Nidar-fabrikken.
Hobby lanseres.
Små, lubne skumbamser dekket med sjokolade blir til for første gang. Senere fikk de navnet Bamsemums. Samme år fusjonerte Nidar-Erbe med Kiellands Dropsfabrik.
Nidar – Kielland – Erbe slo seg sammen med Bergene Chokoladefabrik. I 17 år het det nye selskapet Nidar Bergene, og hadde produksjon både i Oslo og i Trondheim. I 1988 ble Bergene-fabrikken lagt ned og all godteriproduksjon ble flyttet til Nidar-fabrikken i Trondheim. I 1997 gikk selskapet tilbake til å hete Nidar AS.
Skipper lanseres.
Nidar blir kjøpt opp av Nora A/S. Fem år senere kjøpte Orkla Nora, og Nidar ble en del av Orkla-konsernet.
Smash! blir til. Det skulle gå mange år før Smash! ble en suksess. I flere år var det et produkt for de sære, og det var først på 2000-tallet at Smash! ble ett av Nidars største merker.
New Energy lanseres i samarbeid med Norges Idrettshøyskole.
Nidars populære småsjokolader fikk sin egen poseserie: Nidar Favoritter.
Nidar Smågodt blir til.
Nidar blir slått sammen med Sætre og KiMs til det nye selskapet Orkla Confectionery & Snacks Norge.
I 2015 kom Lakrisgutta til Nidar-fabrikken etter at gründerne bak Lakrisgutta solgte merket til Orkla Confectionery & Snacks Norge.
Vi lanserer Nidar Melkesjokolade.
Nidar lanserer Vill.
Vi lanserer Nidar kjeks.
Nidar Favoritter kommer med 3 smaker i én storplate.
Sjokoladefabrikken grunnlegges av Emil Nilssen. Først under navnet Munken Chokoladefabrik A/S, men byttet etter kort tid navn til Nidar Chokoladefabrik A/S.
Produksjonen er i full gang. Jule- og påskemarsipan er en viktig del av sortimentet. Samtidig lanseres Gullbrød av Bergene Chokoladefabrik, som senere skulle bli en del av Nidar.
Mokkabønner blir til. De første årene selges Mokkabønner kun i løsvekt. I 1926 var kiloprisen for Mokkabønnene 5,40 kr.
Kremtopper blir til.
Pastillprodusenten ASOLA lager IFA for første gang. ASOLA ble senere en del av Nidar.
Smørbukk blir til.
Etter en rekke små og store lufteksplosjoner finner produktutviklerne på Nidar den perfekte resepten, og nordmenn får for første gang smake porøs sjokolade: Stratos.
Mokkatrøffel blir til.
Krokantrøffel blir til.
Cuba lanseres.
Sfinx lanseres.
Troika blir til. Opprinnelig ble sjokoladen lansert under navnet Gelétrøffel, det var først i 1971 at nytelsessjokoladen fikk navnet Troika, oppkalt etter sine tre lag.
Lakrissjokoladen Nero lanseres.
Krembanan blir til. Nidar-fabrikken går til innkjøp av en spesialmaskin for pakking av sjokolader «med bøy på». Den dag i dag er det den opprinnelige maskinen som brukes når vi pakker Krembanan.
Crispo lanseres.
Caramello blir til.
Knott blir til.
Laban ser dagens lys. Det var Kiellands som opprinnelige lagde de søte små seigmennene, da under navnet Seigmenn. I 1983 fikk de søte gelémennene navnet Laban, etter en nasjonal navnekonkurranse.
Doc’ Halslinser blir til hos Lorentz Erbe. Samme år slo Lorentz Erbe og Nidar seg sammen, og noen år etter kom halslinsene til dropsanlegget på Nidar-fabrikken.
Hobby lanseres.
Små, lubne skumbamser dekket med sjokolade blir til for første gang. Senere fikk de navnet Bamsemums. Samme år fusjonerte Nidar-Erbe med Kiellands Dropsfabrik.
Nidar – Kielland – Erbe slo seg sammen med Bergene Chokoladefabrik. I 17 år het det nye selskapet Nidar Bergene, og hadde produksjon både i Oslo og i Trondheim. I 1988 ble Bergene-fabrikken lagt ned og all godteriproduksjon ble flyttet til Nidar-fabrikken i Trondheim. I 1997 gikk selskapet tilbake til å hete Nidar AS.
Skipper lanseres.
Nidar blir kjøpt opp av Nora A/S. Fem år senere kjøpte Orkla Nora, og Nidar ble en del av Orkla-konsernet.
Smash! blir til. Det skulle gå mange år før Smash! ble en suksess. I flere år var det et produkt for de sære, og det var først på 2000-tallet at Smash! ble ett av Nidars største merker.
New Energy lanseres i samarbeid med Norges Idrettshøyskole.
Nidars populære småsjokolader fikk sin egen poseserie: Nidar Favoritter.
Nidar Smågodt blir til.
Nidar blir slått sammen med Sætre og KiMs til det nye selskapet Orkla Confectionery & Snacks Norge.
I 2015 kom Lakrisgutta til Nidar-fabrikken etter at gründerne bak Lakrisgutta solgte merket til Orkla Confectionery & Snacks Norge.
Vi lanserer Nidar Melkesjokolade.
Nidar lanserer Vill.
Vi lanserer Nidar kjeks.
Nidar Favoritter kommer med 3 smaker i én storplate.