Ofte stilte spørsmål

Endret allergenmerking

Vi har endret rutiner ved produksjonslinjen vår for formstøpt sjokolade. Allergenmerkingen endres derfor på Stratos, Vill, Nidar Melkesjokolade, Smørbukk Storplate og andre formstøpte sjokolader.

Hovedårsaken til denne endringen skyldes at vi har tatt i bruk nye glutenholdige ingredienser i sjokolader som produseres på samme linje. Dessverre har vi ikke funnet glutenfrie alternativer til disse ingrediensene, og spor av gluten kan derfor forekomme i resten av sjokoladene som lages på samme anlegg. Produksjonslinjene rengjøres mellom hver produksjon, men spor av gluten kan likevel ikke utelukkes. Vi merker derfor disse produktene med spor av gluten.    

Hvilke produkter er omfattet?

Produkter som tidligere har vært glutenfrie, men som etter 26. november 2018 kan inneholde spor av gluten er følgende:  

  • Stratos  
  • Stratos Nøtter  
  • Nidar Melkesjokolade 
  • Polly Turmiks Sjokolade 
  • Smørbukk Storplate  
  • Lakrisgutta Storplate og Bar 
  • Caramello 
  • Cuba 
  • Nidar Favoritter  
  • Mokkabønner 
  • Vill Sjokoladeplater 
  • Nidar Smågodt Beste Biter (Sjokoladefamilien)
  • Løsvektssjokolader fra Nidar (Melkepletter, Relieff, Sjokoladefamilien, Spesial, Bringebær, Spragleknas, Melkedrøm, Lakrisgutta Sjokoladebomber, Smørbukk Sjokoladekuler, Smørbukk-bit)
Sjokolade

Hvilke av Nidars produkter er glutenfrie?

Mange av Nidars sjokolader er fri for gluten og spor av gluten. Det gjelder Bamsemums, Smash, Troika, Gullbrød, Hobby, Krembanan, Krokantrøffel, Mokkatrøffel, Nero og Småsulten Nøttebar, Småsulten Nøttebar med bær, New Energy Dark, Kremtopper og Nidar marsipan med sjokolade. I vår allergentabell finner du oversikten over hvilke produkter som er helt fri for gluten og spor av gluten.  

Hvorfor er det gluten i sjokolade?

Gluten inngår i råvarer som inneholder eller er basert på hvete, bygg og rug. I sjokolade bruker vi kjeks, krisps, cerealer, malt (bla. byggmalt) og/eller siruper som kan være basert på disse kornsortene.  

Gluten er et allergen, og produkter som inneholder gluten, eller spor av gluten, skal derfor merkes.