Ofte stilte spørsmål

Råvarekontrollen

Tilsetningsstoffer

Nidar-fabrikken har en restriktiv holdning til bruk av tilsetningsstoffer. Vi bruker kun tilsetningsstoffer som er grundig utprøvd, og der det er mulig bruker vi naturlige tilsetningsstoffer.

GMO

Vi ønsker ikke å bruke genmodifiserte organismer (GMO), og krever at underleverandører ikke har GMO i sine produkter. Alle Nidars produkter er derfor uten GMO.

Allergi

Nidars produkter kan inneholde ingredienser og sporstoffer som kan gi allergiske reaksjoner for enkelte mennesker. Produktene våre er merket dersom de kan inneholde ulike allergenser som f.eks. gluten, nøtter og mandler. Mer info finner du her.

Godterikontrollen

– Er Laban litt for sur i dag? Bør det være litt tykkere sjokoladetrekk på Troika’en? Slik høres det ut når Godterikontrollen samles til møte.

Det er nok mange som er misunnelige på de ansatte i kvalitetsavdelingen på Nidar-fabrikken, eller godterikontrollen som de kalles. De har nemlig smaking av godteri som en av sine oppgaver.

Godterikontrollen sørger for at godteri og sjokolade fra Nidar har akkurat den smaken og kvaliteten som det skal ha, og har ansvar for at kontrollrutinene i fabrikken blir gjennomført hver eneste dag. For å sikre at produktene våre er av beste kvalitet kontrollerer vi både råvarer og ferdigvarer, og både smak, utseende og vekt på produktene våre sjekkes.

Datomerking og emballasje skal også stemme, før produktene får lov til å fortsette sin vei videre til deg som forbruker.