Ofte stilte spørsmål

En bunkers med godteri

Tenk deg tre fotballbaner med hylle på hylle fylt med godteri. Da får du Nidars lager på Dora i Trondheim. Alt godteri som produseres på godterifabrikken på Strindheim i Trondheim tar en tur innom Dora. Etter hvert som varer blir produsert på fabrikken, fraktes de fortløpende med trailer de fem kilometerne ned til lageret på Dora. Varene kommer på paller som etter et system plasseres i store hyller som kalles pallereoler.

Tømmes femten ganger i året

Lageret er på 12,5 mål og det er seks meter under taket. Gjennomsnittlig tømmes lageret femten ganger i året. Et digert klimaanlegg styrer temperatur og luftfuktighet i lokalet slik at Laban og de andre godteriene har det bra mens de venter på å komme videre.

Totalt får lageret inn hele 60.000 paller i året. Aller flest paller er det med Stratos, Nidar Favoritter og Julemarsipan.

dora på jobb
dora ansatt på jobb

Nidars lager ligger i fjerde etasje i en enorm bygning som er klassifisert som krigsminnesmerke. Den ble bygget av tyskerne under krigen og brukt som en ubåtbunker.

En kanal som i dag er tettet igjen, gjorde det mulig å kjøre ubåtene inn i bygningen hvor seks meter massive betongvegger beskyttet båtene. Engelskmennene prøvde å bombe bygget, uten at de klarte å gjøre nevneverdig skade. Totalt veier bygget en million tonn.

Regionale lagre

Selv om situasjonen heldigvis er mer fredelig i dag, har de Nidar-ansatte på Dora hektiske arbeidsdager med å pakke varer som skal videre ut til kjedene. Fram til 1994 ble varene sendt direkte til mange tusen dagligvarebutikker og kiosker. I dag går de innom kjedenes regionale lagre. Totalt sender vi varer på trailer til 80 grossistpunkter hvor de ulike kjedene selv pakker Nidars produkter sammen med andre varer som skal ut til butikkene.

dora ansatt på jobb