Skip to main content

Cuba

Cuba er en rik og kraftfull sjokolade som består av luftig nougat og sprøristede mandler. Denne sjokoladen fra 1938 er en av de virkelig varige klassikerne!

Cuba er en sjokolade fylt med nougat og ristede mandler.

Cuba er hard på utsiden og fløyelsmyk på innsiden, noe som gir en kontrastfylt sjokoladeopplevelse.

Den halvrunde sjokoladestangen på 37 gram vekker tydelig assosiasjoner til Karibien og det eksotiske latinamerikanske. Da Cuba ble lansert i 1938 var Nidar inspirert av det store utland, og flere sjokolader fra den tiden fikk navn etter eksotiske land.

Fremstilling av Cuba var opprinnelig en solid dose håndarbeid og sjokoladen ble i første rekke solgt som konditorvare. I dag lages Cuba på Nidars moderne produksjonsanlegg i Trondheim.

Hvert år nyter nordmenn rundt fire millioner Cuba. Legger man disse etter hverandre ville de strukket seg fra Havana til Santiago de Cuba.

Milepæler i Cubas historie:

1938: Cuba introduseres på markedet.
1984: Nidar lanserer Cuba i pose (minibiter)
1987: Sjokoladen fornyes og får nytt design
1988: Cuba-sortimentet utvides med Cuba rull
1992: To nye smaker på Cuba introduseres: Cuba Krokan og Cuba Mokka
1998: Relansering av Cuba stang, med nytt design, enda bedre smak og ny reklamefilm.

Cuba-annonse fra 1940

Denne gamle annonsen for Cuba er fra 1940.