Skip to main content

Crispo

Crispo er lys melkesjokolade og riscrisp. Kort og godt en ”edgy” sjokolade for deg som liker at det knaser.

Mens mange sjokolader skryter av hvor mykt de smelter på tungen, er Crispo slett ikke opptatt av dette. Crispo tygges. Sånn er det bare!

De kantete bassengformede crispobitene gjør at spisekreativiteten blomstrer hos Crispospisere. Noen mener det beste er å gnage av kantene rundt biten før de putter den i munnen og lar resten av sjokoladebitene smelte på tungen. Andre mener at Crispo må spises ved å knekke av en bit, dele den i to og dermed doble opplevelsen per bit! Uansett spiseritual, er alle enig i en ting: Crispo er knasende god!

”En remse er mye bedre enn bitene på andre sjokolader. Og jeg spiser av kanten først, så den blir flat, og så spiser jeg resten”.
(Sitat fra forbrukerundersøkelse)

Hva Nidar gjør for å lage Crispo, er faktisk ingen hemmelighet!

Crispo lages ved å blande sammen lys Nidar-sjokolade og sprø riscrisp til en deilig sjokoladerøre. Så helles sjokoladerøren i former, som går gjennom flere såkalte ristebord som sprer sjokoladen jevnt utover hele formen. Formene går så gjennom flere lange kjølekanaler, før sjokoladen helles ut av formene og over på et bånd. Sjokoladene er da fiks ferdige, det eneste som mangler er litt sprakende Crispo-emballasje!

Crispo 65 gram
Crispo er sjokoladen for deg som liker at det knaser.

Visste du at?

Crispo kom til verden i 1958, på Bergenes godterifabrikk på Rodeløkka i Oslo. Etter at Nidar og Bergene slo seg sammen i 1980 ble produksjonen av Crispo flyttet til Nidar i Trondheim.

I mange år fantes det bare en Crispo, inntil man i 1995 fant ut at det norske folk antagelig hadde lyst på enda mer Crispo. Dermed så Crispo storplate dagens lys. I dag spiser nordmenn spiser nesten like mye av den store og den lille platen.