Skip to main content

Informasjon til allergikere

Informasjon til allergikere

Nidars produkter kan inneholde råstoffer som kan gi allergiske reaksjoner. Her finner du utdypende informasjon om allergifremkallende stoffer i Nidars produkter.

Melkeallergi

De aller fleste sjokolader inneholder melk. Også produkter som ikke har melk som en ingrediens, kan inneholde spor av melk. Nidar merker produkter hvor det er blitt målt innehold av melkeprotein (kasein) med ”Kan inneholde spor av melk”.

Nøtte- og mandelallergi

For de av Nidars produkter som inneholder nøtter eller mandler, finner du informasjon om dette i varedeklarasjonen (ingredienslista) på emballasjen. Det kan også finnes spor av nøtter eller mandler i Nidars øvrige produkter. Så lenge vi har nøtter i noen produkter, kan i prinsippet alle sjokoladeproduktene som blir laget på samme fabrikk inneholde spor av nøtter. Disse produktene er derfor merket med ”Kan inneholde spor av nøtter og mandler”.

Glutenallergi

I allergentabellen til høyre finner du en fullstendig oversikt over hvilke av våre produkter som inneholder gluten eller spor av gluten.

Marsipan

Alle marsipanprodukter inneholder glykosesirup fra hvete. Glykosesirup fra hvete er med på en unntaksliste fra EU over produkter det ikke er nødvendig å merke i forhold til glutenallergi, fordi det er vurdert som svært lite sannsynlig at det finnes igjen proteiner som kan gi allergiske reaksjoner.

Lakris

Det er ikke tilsatt hvetemel i Nidars lakris. Lakris fra Panda kan inneholde hvetemel. Vi bruker gummi arabicum og gelatin som fortykningsmiddel i myke lakrisprodukter. Gravide og personer med høyt blodtrykk bør være varsomme med å spise store mengder lakris på grunn av innholdet av glycyrrhizin. Les hvor mye av Nidars lakrisprodukter som er innenfor anbefalt glycyrrhizin-nivå her.

Geleringsmiddel

Nidar bruker gelatin, gummi arabicum eller agar-agar som fortykningsmiddel i gelégodteriet. Gelatin er av animalsk opprinnelse, og den Nidar bruker kommer fra svin. Gummi arabicum og agar-agar er begge vegetabilske og kan derfor spises av vegetarianere og muslimer. Les mer om hvilke geléprodukter som inneholder vegetabilske geleringsmidler og hvilke som inneholder gelatin fra svin.

Allergener i Nidars produkter