Tradisjonsrik Påskemarsipan

Helt siden Nidar åpnet fabrikken i Trondheim i 1915, har vi laget marsipan. Påskemarsipan er en del av manges påsketradisjoner, og Nidar lager millioner av marsipanfigurer til påskehøytiden.

For mange nordmenn hører søtsaker naturlig med når man koser seg i påsken, og påskeegget er et fast innslag for mange. For nordmenn flest har også Nidars Påskemarsipan blitt en påsketradisjon. To tredjedeler spiser Påskemarsipan hver påske, og 40 prosent av dem som spiser påskemarsipan sier de ikke kan se for seg påsken uten!

Til påske spiser nordmenn 23 millioner av Nidars påskefigurer i marsipan og sjokolade, hvor litt over fire millioner er gule påskekyllinger. Nordmenn fortærer nesten like mange marsipanegg som Kolibriegg, og nesten 850 kilometer med marsipanpølser og Kolibristenger.

Hver nordmann spiser i gjennomsnitt 4,5 marsipanfigurer hver i påsken.