Endret allergenmerking

En stor del av Nidars formstøpte sjokoladeprodukter har tidligere ikke inneholdt spor av gluten. Fra og med 26. november endrer vi rutiner ved produksjonslinjen for formstøpt sjokolade. Tidligere glutenfrie produkter produsert på denne linjen kan etter denne datoen inneholde spor av gluten. Merkingen endres derfor på Stratos, Vill, Nidar Melkesjokolade, Smørbukk Storplate, Lakrisgutta Storplate og andre formstøpte sjokolader.

Hovedårsaken til denne endringen skyldes at vi tar i bruk nye glutenholdige ingredienser i sjokolader som produseres på samme linje fra 26. november. Dessverre har vi ikke funnet glutenfrie alternativer til disse ingrediensene, og spor av gluten kan derfor forekomme i øvrige sjokolader som lages på samme anlegg. Produksjonslinjene rengjøres mellom hver produksjon, men spor av gluten kan likevel ikke utelukkes. Vi har derfor besluttet å merke disse produktene med spor av gluten.    

 

Nidar sjokolade i skål
Nidar sjokolade i skål

Hvilke produkter er omfattet? 

Produkter som tidligere har vært glutenfrie, men som etter 26. november kan inneholde spor av gluten er følgende:  

  • Stratos  
  • Stratos Nøtter  
  • Nidar Melkesjokolade 
  • Polly Turmiks Sjokolade 
  • Smørbukk Storplate  
  • Lakrisgutta Storplate og Bar 
  • Caramello 
  • Cuba 
  • Nidar Favoritter  
  • Mokkabønner 
  • Vill Sjokoladeplater 
  • Nidar Smågodt Beste Biter (Sjokoladefamilien)
  • Løsvektssjokolader fra Nidar (Melkepletter, Relieff, Sjokoladefamilien, Spesial, Bringebær, Spragleknas, Melkedrøm, Lakrisgutta Sjokoladebomber, Smørbukk Sjokoladekuler, Smørbukk-bit)

Hvilke av Nidars produkter er glutenfrie? 

Mange av Nidars sjokolader er fri for gluten og spor av gluten. Det gjelder Bamsemums, Smash, Troika, Gullbrød, Hobby, Krembanan, Krokantrøffel, Mokkatrøffel, Nero og Småsulten Nøttebar, Småsulten Nøttebar med bær, New Energy Dark, Kremtopper og Nidar marsipan med sjokolade. I vår allergentabell finner du oversikten over hvilke produkter som er helt fri for gluten og spor av gluten.  Denne oppdateres 26. november.

 

Hvorfor er det gluten i sjokolade? 

Gluten inngår i råvarer som inneholder eller er basert på hvete, bygg og rug. I sjokolade bruker vi kjeks, krisps, cerealer, malt (bla. byggmalt) og/eller siruper som kan være basert på disse kornsortene.  

Gluten er et allergen, og produkter som inneholder gluten, eller spor av gluten, skal derfor merkes.