Påskeaktiviteter for familien

Påskeaktiviteter som dekorering av egg eller eggjakt er viktige påsketradisjoner for mange. Her finner du noen tips til hva du kan fylle høytidsdagene med!

Dekorering av egg

Til dekorering av egg kan dere bruke tomme hønseegg eller hardkokte egg. For å tømme egget, lager dere forsiktig et lite hull i hver ende og blåser ut plommen og hviten. Kokte egg som skal dekoreres og oppbevares men ikke spises, bør kokes i minst to timer. Eggene kan males med vann-, olje- eller akrylmaling, ellers så kan dere bruke lakk, tusj, klistremerker etc. Det er kun din egen fantasi som setter begrensninger! Ved å tilsette fargekilder når eggene kokes så farges de naturlig.

Slik får dere ulik farge på eggene:

– Løkskall = gul farge
– Rødkål = lyseblå farge
– Rødbete = rød farge
– Spinat = grønn farge
– Blåbær = lilla farge

Dere kan også legge eggene i konditorfarge. Lykke til!

Påskeeggjakt

Dette er en tradisjon som er morsom for både små og store barn! Gjem påskeeggene og gi barna små hint. Dette kan gjøres for eksempel som rebusløp eller ”Tampen brenner”. Påskeeggjakten kan gjennomføres både ute og inne. Inne kan marsipanegg gjemmes høyt og lavt, under dynen, oppå gardinbrett, i vedkurven, bak sofaputer etc. Ute er det mange fine gjemmesteder i snøen, i trær, under busker etc. Barnen kan jakte i hagen eller så kan dere ta med dere marsipanegg og gjemme dem på et sted hvor man raster på skituren.

 

Pynt med påskekyllinger i marsipan

Nidars små gule påskekyllinger i marsipan, som dere finner i Påskemiksen, kan dere bruke som fin dekor i vinduet. Dere trenger kun en stor nål og litt sytråd. Tråden brukes for å «sy gjennom» kyllingen, deretter kan dere henge de opp i ulik høyde i vinduet. Øverst fester dere tråden med en tegnestift i karmen.

Dere kan også lage en uro. Da festes kyllingene med sytråd i ulike eller like høyder i en trering eller et kryss. Begge metodene kan kombineres med at det henger enkle, eller små bunter av gule fjær sammen med marsipankyllingene eller i separate tråder.

Pynt påsketreet med Påskemarsipan

Påsketreet kan lages både ute og inne, men det har gjerne best effekt inne. Ta inn en gren eller noen kvister fra hagen, og putt de i en stor vase. Pynt treet med marsipanegg, gule påskekyllinger eller med vanlige hønseegg. Nidars marsipanegg kan man pakke ut og ta en silkesløyfe rundt (fest gjerne sløyfen ekstra godt med en knappenål slik at båndet ikke glir av).