Påskeaktiviteter for familien

Påskeaktiviteter som dekorering av egg eller eggjakt er viktige påsketradisjoner for mange. Her finner du noen tips til hva du kan fylle høytidsdagene med!

Dekorering av egg

Til dekorering av egg kan man bruke tomme hønseegg eller hardkokte egg. For å tømme egget, lager man forsiktig et lite hull i hver ende og blåser ut plommen og hviten. Oppheng får man ved å brekke av en liten bit av en fyrstikk eller tannpirker og knyte en sytråd rundt. Fyrstikkbiten putter man så ned i det ene hullet i egget, og slik har du et perfekt oppheng. Kokte egg som skal dekoreres og oppbevares men ikke spises, bør kokes i minst to timer. Eggene kan males med vann-, olje- eller akrylmaling, eller man kan bruke lakk, tusj, klistremerker etc. Egg som kokes kan også farges naturlig. Rødbetsaft gir røde egg, spinatblader gir grønne egg og det ytterste skallet på løken i kokevannet fører til gule egg. Skallet fra rødløk gir dyp røde/brune egg. Man kan også legge eggene i konditorfarge. Det er kun din egen fantasi som setter begrensninger! Lykke til!

Påskeegg-jakt

Denne aktiviteten kan gjøres både ute og inne, og er morsom for små og store barn. Gjem påskeegget og gi barna små hint. Dette kan gjøres for eksempel som rebusløp eller ”Tampen brenner”. Påskeeggjakten kan gjennomføres både ute og inne. Inne kan marsipanegg gjemmes høyt og lavt, under dynen, oppå gardinbrett, i vedkurven, bak sofaputer etc. Ute er det mange fine gjemmesteder i snøen, i trær, under busker etc. Man kan jakte i hagen eller ta med seg marsipanegg og gjemme dem på et sted hvor man raster på skituren.

Påsketre pyntet med Påskemarsipan

Påsketreet kan lages både ute og inne, men det har gjerne best effekt inne. Man plukker først inn kvister og setter dem i en stor vase. Treet kan pyntes både med marsipanegg, gule påskekyllinger eller med vanlige hønseegg. Nidars marsipanegg kan man pakke ut og ta en silkesløyfe rundt (fest gjerne sløyfen ekstra godt med en knappenål slik at båndet ikke glir av). Treet kan også pyntes med vanlige egg som man har blåst tomme og dekorert.

Påskekylling-uro

Nidars små gule påskekyllinger i marsipan kan man bruke som fin dekor i vinduet. Man trenger kun en stor nål og litt sytråd. Man ”syr gjennom kyllingen” og så kan kyllingene henges opp i ulik høyde i vinduet. Øverst fester man tråden med en tegnestift i karmen. Man kan også lage en uro. Da festes kyllingene med sytråd i ulike eller like høyder i en trering eller et kryss. Begge metodene kan kombineres med at det henger enkle, eller små bunter av gule fjær sammen med marsipankyllingene eller i separate tråder.

Eggevarmere av filt

Klipp ut små biter av gul filt. Disse kan sys eller limes sammen i kanten. Klipp ut nebb og øyne i rød og blå filt og lim på.