Sertifisert kakao

Nidar kjøper kun sertifisert kakao. Det betyr at kakaoen vi kjøper er dyrket med hensyn til mennesker og miljø.

Kakao er den viktigste ingrediensen i sjokolade, og helt uunnværlig for oss som sjokoladefabrikk. I dag dyrkes kakao i noen av verdens fattigste land hvor barnearbeid og dårlige levekår er kjente utfordringer.

Kakaobønder i Elfenbenskysten
Kakaobønder i Elfenbenskysten

På Nidar-fabrikken er vi opptatt av at råvarene vi bruker skal være dyrket under anstendige forhold. Vi ønsker å bidra til bedre kår for kakaobøndene, og kjøper derfor kun sertifisert kakao gjennom UTZ Certified.

Ved å være med i UTZ-programmet får kakaobøndene delta i et fireårig opplæringsprogram hvor de lærer om temaer som gode dyrkningsteknikker, riktig behandling av kakaoen etter innhøsting, barnearbeid og miljøvennlig kakaodyrking. Gjennom økt kompetanse, får kakaofamiliene bedre og større avlinger. Det gir høyere inntekt og bedre levekår.

Nidar kjøper kun sertifisert kakao
UTZ-logoen

Lite merke, stor betydning

I tillegg til at UTZ setter kakaobøndene i stand til å leve av kakaoen, sikrer ordningen at kakaoen er dyrket under anstendige forhold. Som forbruker kan du være trygg på at Nidars sjokolade er av god kvalitet, og dyrket med hensyn til mennesker og miljø.

Internasjonalt program

UTZ er en sertifiseringsordning for etisk handel som bygger på internasjonalt anerkjente standarder. Den lille logoen viser at kakaoen vi kjøper, er dyrket i tråd med UTZ sine krav til bærekraftig produserte råvarer, og sertifisert av et uavhengig sertifiseringsorgan.

Les mer om UTZ her.