Skip to main content

Kontroll og kvalitetssikring

Kontroll og kvalitetssikring

Vi gjør vårt ytterste for at godteri fra Nidar skal være trygg mat. Derfor legger vi ned store ressurser i kontroll og kvalitetssikring. Her kan du lese om noe av det vi gjør for at du skal være trygg når du spiser godteri fra Nidar.

Hygiene

Vi har strenge hygieneregler ved vår fabrikk. Reglene omfatter alt fra hvordan de ansatte og besøkende skal kle seg til rengjøring av maskiner og hvordan vi oppbevarer råvarer og ferdige produkter. Det er strenge rutiner for å overvåke hele produksjonsprosessen. Blant annet gjennomfører vi bakteriologiske analyser både av de råvarene vi kjøper og de ferdige produktene. Dersom det oppdages avvik, vil produksjonen stanses og varepartiet bli destruert.

Nidar har en omfattende internkontroll og vi har et godt samarbeid med Mattilsynet og andre offentlige myndigheter. Nidar stiller også strenge krav til kvalitetskontroll hos underleverandører.

Allergi

Nidars produkter kan inneholde ingredienser og sporstoffer som kan gi allergiske reaksjoner for enkelte mennesker. For en rekke ulike allergener, kartlegger vi derfor hvorvidt produktene kan inneholde disse sporstoffene. Produktene våre er merket dersom de kan inneholde mandler eller nøtter. En oversikt over allergener i Nidars produkter finner du øverst til høyre på denne siden.

Tilsetningsstoffer

Nidar har en meget restriktiv holdning til bruk av tilsetningsstoffer. Vi bruker kun tilsetningsstoffer som er grundig utprøvd. Der det er mulig, bruker Nidar naturlige tilsetningsstoffer. Mer informasjon om tilsetningsstoffer finner du her.

GMO

Nidar krever at underleverandører ikke har genmodifiserte organismer (GMO) i sine produkter.

Næringsdeklarasjon

På alle Nidars produkter finner du næringsdeklarasjon med mer detaljert informasjon om innholdet i de ulike produktene.