Skip to main content

Rik sjokoladenytelse

Bocca

Bocca inneholder 70 prosent kakao og er rik på antioksidanter. Smaken ble utviklet både for å utfordre og for å tilfredsstille norske ganer. Norge er et melkesjokoladeland, mens Bocca er en kraftig mørk sjokolade med 70 % kakao.

Bocca er utledet av det italienske ordet ”bócca” som betyr munn, smak, eller munnfull. Brillat-Savarin (1775-1826) sa det slik:

"Lykkelig er den sjokolade som etter å ha vært verden rundt ender sine dager med å møte kvinners leende, for umiddelbart etter finne døden i et hett, smeltende favntak i deres munn".

Vi må si oss enige.

Visste du:

  • Mørk sjokolade har en gunstig fettsyresammensetning med et høyt innhold av olinsyre.
  • Mørk sjokolade har også et høyt nivå av antioksidanter (tanniner og polyhydroxypfenoler).
  • Mørk sjokolade har et høyt innhold av aminosyren tryptofan som er byggestein for fenyletylamin som hevdes å ha en god effekt på sinnsstemningen. Dette er det samme stoffet som kroppen selv produserer når man er forelsket.