Skip to main content

Spørsmål til skoleoppgaver

Mange skoleelever henvender seg til oss i forbindelse med oppgaver og prosjekter. Her finner du informasjon om Nidar og om ulike temaer knyttet til sjokolade og andre godterier som vi håper kan være til hjelp og nytte.

På Nidars nettsider finner du informasjon både om Nidar og om ulike temaer knyttet til sjokolade og andre godterier, som vi håper kan være til hjelp og nytte hvis du ønsker å skrive om Nidar.

Nidars historie
Nidar ble etablert i 1912 og har en spennende historie.  Ved å klikke her, kan du lese mer om vår historie.
Du kan også se en presentasjon av historien i lyd og bilder og laste ned et  historiehefte utarbeidet av de to Trondheimshistorikerne Per Østby og Stig Kvaal.

Nidars strategi 
Nidar utvikler, produserer og markedsfører sjokolade og andre godterier, hovedsaklig til det norske markedet. Vår ambisjon er å skape de største godterigledene med kjærlighet og innsikt.  Her finner du administrerende direktørs synspunkter på visjonen vår. I  historieheftet beskrives Nidars strategi gjennom de siste ti årene.

Informasjon om bedriften og hvordan vi tenker og arbeider med ulike temaer vil du også finne ved å studere de tre hovedmenypunktene " Om Nidar", , " Samfunnsansvar" og " Sjokoladefabrikken".

Fra kakao til sjokolade
Kakaobønnen kommer fra kakaofrukter som vokser på kakaotrær i tropiske strøk. Veien fra kakaobønne til ferdig sjokolade er lang.  Les mer om denne fascinerende veksten og hvordan sjokolade fremstilles her. 

Nidars produkter
Nidar tilbyr et bredt utvalg av godterier. Mange av våre produkter er utviklet før annen verdenskrig og merkevarer som Stratos, Gullbrød, Smørbukk og Ifa er blant de eldste i Norge.  Du finner informasjon om alle våre produkter her.  

Godteriers plass i et balansert kosthold 
"Og godteri spiser vi bare til fest, som én gang i uken er best", heter det i en gammel barnesang. Denne sangen understreker et viktig poeng, nemlig at godterier er matvarer som er ment for kos og nytelse.  Du finner mer informasjon om hvilken plass godterier bør ha i kostholdet vårt ved å klikke her.

Slik jobber vi i Nidar     
Lurer du på hvordan sjokolade fremstilles, eller hvordan vi utvikler et helt nytt produkt?  På disse sidene får du mer informasjon om de forskjellige arbeidsoppgavene som inngår i en godterifabrikk.

Nidars samfunnsansvar
Hva menes egentlig med bedrifters samfunnsansvar?  Ønsker du å få vite hvordan Nidar tenker rundt dette aktuelle temaet, kan du klikke her.

Markedsføring og merkevarebygging
Nidar bærer med seg en stolt arv av godterier med en lang historie. Sjokolader som Stratos og Troika er noe mer enn "bare sjokolade" for folk flest, det er produkter med særpreg og identitet. Vi kaller dem merkevarer.  Du finner mer informasjon om hvordan vi i Nidar tar vare på og videreutvikler merkevarene våre ved å klikke her.

  • Nidars historie

    Slik så konfektproduksjonen på Nidar ut i riktig gamle dager.
    I over hundre år har Nidar bydd på små og store godterigleder til det norske folk. Dagens virksomhet er et resultat av flere fusjoner med godteriprodusentene Lorentz Erbe, Kielland og Bergene. I 2013 slo Nid...

Nidars Historiehefte