Skip to main content

Næringsinnhold

Næringsinnhold

Her finner du generell informasjon om næringsinnholdet i sjokolade og godterier. Nidar ønsker at det skal være enkelt for deg å finne ut hva produktene våre inneholder.

Sjokolade

I 100 gram sjokolade er det vanligvis mellom 450 og 500 kcal. Sjokolade inneholder normalt rundt 40 prosent karbohydrater og 30-32 prosent fett. Mørk sjokolade har omtrent samme kalorinivå som melkesjokolade, men inneholder noe mindre sukker.

Marsipan

Marsipan både med og uten sjokolade vil ligge i området 470 - 520 kcal per 100 gram, avhengig av hvor mye sjokolade det er på marsipanen. Marsipan uten sjokolade har lavest kaloriinnhold.

Sukkervarer

Sukkervarer inneholder generelt ca 400 kcal per 100 gram. Dette varierer likevel noe avhengig av hvor mye vann produktet inneholder. I Laban er det ca 20 prosent vann og Laban inneholder derfor rundt 330 kalorier per 100 gram. Det samme gjelder for Nidars Lakrisbåter. Doc derimot er massive drops som ikke inneholder vann. Kaloriinnholdet i Doc er derfor ca 400 kcal per 100 gram.

I Smørbukk uten sjokolade er det ca 450 kcal per 100 gram. Smørbukk inneholder både karbohydrater og fett, derfor er kaloriinnholdet høyere for Smørbukk enn for sukkervarer.

Tilsetningsstoffer

Nidar har en meget restriktiv holdning til tilsetningsstoffer og bruker kun tilsetningsstoffer som er grundig utprøvd. Nidar anvender for eksempel ikke azofargestoffer som man finner i en del utenlandske godterier.

Der det er mulig, bruker Nidar naturlige tilsetningsstoffer. Et eksempel på dette er curcumin E100 gulfarge som trekkes ut av krydderet gurkemeie.

Nidar tilsetter heller ikke vitaminer utover det som finnes naturlig i de ingrediensene vi bruker.

Visste du at:

  • Mørk sjokolade har en gunstig fettsyresammensetning med et høyt innhold av olinsyre.
  • Mørk sjokolade har også et høyt nivå av antioksidanter (tanniner og polyhydroxypfenoler).
  • Mørk sjokolade har et høyt innhold av aminosyren tryptofan som er byggestein for fenyletylamin som hevdes å ha en god effekt på sinnsstemningen. Dette er det samme stoffet som kroppen selv produserer når man er forelsket.