Skip to main content

Kriterier for naturlighet

Kriterier for naturlighet

Lurer du på hva det betyr at Nidars sjokolade Bergene Melk er laget med 100 prosent naturlige råvarer? Svaret finner du her.

Sjokoladen Bergene Melk inneholder kun naturlige råvarer, og er ikke tilsatt kunstige tilsetningsstoffer.

Alle råvarene Nidars melkesjokolader er 100 prosent naturlige. Kakaomasse, kakaosmør, sukker, melk, vanilje, salt og soyalecitin er råvarer som alle finnes i naturen, og som er prosessert ved hjelp av tradisjonelle og naturlige metoder.

Mattilsynets definisjon av ”Hva er naturlig mat?”, aromaforskriften, merkeforskriften, samt en retningslinje som tolker bruken av naturlig begrepet i lys av merkeforskriften, legges til grunn når kriterier for naturlighet defineres.

Disse kriteriene legger følgende føringer for hva som kan kalles naturlig:

  • Råvarene skal være matråvarer av animalsk, vegetabilsk, eller mineralsk opprinnelse.
  • Råvarene kan være prosessert, men da ved hjelp av tradisjonelle og/eller naturlige prosesser for matlaging som for eksempel tørking, røsting, varmebehandling eller gjæring.
  • Råvarene skal ikke være kjemisk endret.
  • Naturlige smakskomponenter kan trekkes ut av en naturlig råvare ved hjelp av for eksempel alkohol, og er innenfor definisjonen av naturlig aroma/ekstrakt.

Informasjon om hver enkelt av råvarene i Bergene Melk, finner her.