Skip to main content

Ernæring og helse

Ernæring og helse

Mange er opptatt av temaene helse og ernæring. Nidar har her forsøkt på en best mulig måte å samle informasjon rundt disse temaene til deg som forbruker.

 • Godterienes plass i et sunt kosthold

  Godterienes plass i et sunt kosthold
  God helse er et resultat av trivsel, et variert kosthold og regelmessig mosjon. Godteri er til for de hyggelige stundene, og bør ikke erstatte ordinære måltider. Her kan du lese mer om godteriers plass i et sunt kosthold o...
 • Informasjon til allergikere

  Informasjon til allergikere
  Nidars produkter kan inneholde råstoffer som kan gi allergiske reaksjoner. Her finner du utdypende informasjon om allergifremkallende stoffer i Nidars produkter.
 • Kontroll og kvalitetssikring

  Kontroll og kvalitetssikring
  Vi gjør vårt ytterste for at godteri fra Nidar skal være trygg mat. Derfor legger vi ned store ressurser i kontroll og kvalitetssikring. Her kan du lese om noe av det vi gjør for at du skal være trygg når du spiser godteri...
 • Næringsinnhold

  Næringsinnhold
  Her finner du generell informasjon om næringsinnholdet i sjokolade og godterier. Nidar ønsker at det skal være enkelt for deg å finne ut hva produktene våre inneholder.
 • Tilsetningsstoffer

  Tilsetningsstoffer
  Nidar benytter ulike tilsetningsstoffer i sine produkter. Vi bruker bare godkjente stoffer og følger Mattilsynets betingelser for bruk av de ulike tilsetningsstoffene.
 • Lakris for spesielle grupper

  Lakris for spesielle grupper
  Undersøkelser viser at gravide og personer med høyt blodtrykk bør være varsomme med høyt inntak av lakris. Høyt inntak av glycyrrhizin, som finnes i lakris, kan øke blodtrykket samt være skadelig for fosteret.
 • Vegetabilske og animalske geleringsmidler

  Vegetabilske og animalske geleringsmidler
  Noen av Nidars geléprodukter er laget med gelatin, mens andre er laget med vegetabilske geleringsmidler som gummi arabicum, stivelse og agar agar. Gelatin er av animalsk opprinnelse og kommer fra svin. Se hvilke av våre ge...
 • Kakaoens positive egenskaper

  Kakaoens positive egenskaper
  Mørk sjokolade er rik på antioksidanter og inneholder mye enumettet fett. Det gjør Bocca og andre mørke sjokolader til en sunnere sjokoladenytelse.
 • Kriterier for naturlighet

  Kriterier for naturlighet
  Lurer du på hva det betyr at Nidars sjokolade Bergene Melk er laget med 100 prosent naturlige råvarer? Svaret finner du her.